Användbara produkter

Naturligtvis måste sakerna vara hela och i sådant skick att de går att använda. Exempel på användbara saker är husgeråd, prydnadssaker, böcker, skivor, tavlor, leksaker, möbler med mera.

De ideella organisationerna och föreningarna arbetar på olika sätt för att hjälpa utsatta människor. Om du är intresserad kan du lyssna med personalen om hur deras verksamhet sker.

Falköping

I Falköping kan du lämna användbara saker till Kupan Röda Korset på Trädgårdsgatan 7 eller Pingstkyrkans Second Hand på Odengatan 46.
 

Gullspång

På Odenslunds ÅVC kan du lämna hela och funktionsdugliga saker till Otterbäckens Bandyklubbs insamling.
 

Hjo

På återvinningscentralen i Hjo är secondhand-butikerna Lindra Second Hand på Skövdevägen 19 och Hjo Can Help på Sveavägen 24 som tar emot användbara saker.

Karlsborg

Vid Karlsborgs ÅVC finns möjlighet att lämna hela och funktionsdugliga saker till Pingstkyrkans och Lions insamling. Överskottet från försäljningen går till olika hjälp- och välgörenhetsprojekt.
 

Mariestad

På Bångahagens ÅVC kan du lämna hela och funktionsdugliga saker till Jula BK:s insamling.
 

Skövde

I Skövde kan du lämna begagnade saker till loppisboden på Risängens återvinningscentral. Olika föreningar tar hand om sakerna. Du kan också lämna dina begagnade men användbara prylar till Gengåvan på Lundvägen 6 eller andra föreningar eller organisationer.
 

Tibro

I Tibro tar Candela Secondhand-butik på Mariestadsvägen 28  emot dina saker. De ska förstås vara hela, rena och användbara.
 

Töreboda

I Töreboda driver Röda Korset en secondhand-butik på Borrebodagatan 16 där du kan lämna användbara saker.