En person som håller en mobiltelefon i handen. Avfallsappen Skaraborg. Skanna QR-koden för att ladda ner.

Ladda ner vår nya mobilapp – Avfallsappen Skaraborg

Avfall & Återvinning Skaraborg lanserar nu en ny mobilapp som gör det enklare att hålla koll på din avfallshantering. Med Avfallsappen Skaraborg får du som invånare i någon av våra tretton medlemskommuner tillgång till en rad praktiska funktioner direkt i mobilen, allt för att underlätta vardagen och bidra till en bättre avfallshantering.

Appen finns tillgänglig för nerladdning via både App Store och Google Play och riktar sig till invånare i Essunga, Falköping, Grästorp, Gullspång, Götene, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skara, Skövde, Tibro, Töreboda och Vara. Genom att använda appen kan du bland annat:

  • Se när ditt sopkärl ska tömmas: Med ett par klick kan du få fram när det är dags för nästa sophämtning. Detta ger dig bättre översikt och gör det enkelt att planera.
  • Få avisering inför tömning: Glömmer du ibland att ställa ut sopkärlet? Med aviseringar påminns du i god tid innan nästa hämtning, så att du slipper missa den.
  • Sorteringsguide med sökfunktion: Oavsett om du funderar på hur du ska sortera plast, glas eller batterier, kan du snabbt söka i vår sorteringsguide och få reda på hur det ska sorteras.
  • Se öppettider och få vägbeskrivning till närmaste återvinningscentral: Är du osäker på när återvinningscentralen är öppen eller hur du tar dig dit? Med hjälp av appen får du snabbt information om både öppettider och vägbeskrivningar.
  • Hitta närmaste insamlingsplats: Behöver du lämna glasflaskor, metallförpackningar eller andra förpackningar? Appen hjälper dig att enkelt hitta närmaste insamlingsplats.
  • Läs de senaste nyheterna: Håll dig uppdaterad om nyheter och förändringar inom avfallshantering och återvinning i Skaraborg.

 

Så här laddar du ner appen

Att komma i gång med Avfallsappen Skaraborg är enkelt! Du laddar ner den kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Sök bara efter ”Avfallsappen Skaraborg” och följ instruktionerna för att installera den på din smartphone.

Du kan också skanna QR-koden eller klicka på rätt länk nedan.

 QR-kod för nerladdning via App Store och Google Play.

 

Om du redan laddat ner Avfallsappen Gullspång räcker det att uppdatera appen för att få den senaste versionen med nytt namn.

Viktigt att byta till den nya appen

Många av våra användare har tidigare använt appen Mitt avfall Skaraborg för att hålla koll på sophämtningen och få aviseringar. Den appen har dock slutat att utvecklas, och du som användare får inte längre påminnelser när det är dags att ställa ut dina sopkärl. Därför är det viktigt att alla invånare nu laddar ner den nya Avfallsappen Skaraborg.

Tyvärr har vi inte möjlighet att meddela användare av Mitt avfall Skaraborg om förändringarna direkt i appen då funktionen saknas. Därför uppskattar vi om du kan tipsa dina bekanta om att ladda ner den nya Avfallsappen Skaraborg så att de inte missar viktiga påminnelser och funktioner.

En app för alla

Avfallsappen Skaraborg fungerar för alla våra tretton medlemskommuner. Oavsett var du bor, får du samma tillgång till funktioner som hjälper dig att hantera ditt avfall på ett smartare och enklare sätt. Appen är utformad för att vara användarvänlig och anpassa sig efter de lokala behoven i varje kommun.

Under utveckling – vi vill ha din feedback!

Vi är glada över att kunna lansera Avfallsappen Skaraborg, men vill också påpeka att appen är under fortsatt utveckling. Det kan därför förekomma mindre buggar eller felaktigheter. Vi arbetar ständigt med att förbättra appen och är tacksamma för din feedback som du kan lämna i App Store eller Google Play. Din input hjälper oss att skapa en ännu bättre användarupplevelse.

Även funktioner, innehåll och design kan komma att förändras framöver, i takt med att vi fortsätter att utveckla appen baserat på användarnas behov och önskemål.